Plutten säger heeej!


Nu har jag fått bilderna men jag kan inte ändra storlek så det får bli dessa små. Jag blir bara förbannad om jag ska försöka igen så för att behålla mitt solskenshumör så skiter jag i det!



årets första dopp!

Det blev som sagt stranden idag! och premiärdopp för mig. Jag som annars är den största badkrukan! Astrid var hur duktig som helst. Hon badade också . Och hon simmade jävlar i det!  Hon såg kalaskul ut när hon kämpade sig fram!

Eftermiddagen bjöd på jobb och timmarna där bara flög förbi.

Imorgon är jag ledig så vi får väl se vad som hittas på då:D


Juust det! I morse var jag hos barnmorskan första gången sedan inskrivningen. Och allt var tipp topp:D skönt! Bebis var på G och rörde sig som en liten guppi i magen när vi lyssnade hjärtljud.
Fick ta stick i fingret och det var inte kul. Fast hellre fingret än armen i och för sig:) men hade fina blodvärde så det var väl värt besväret.


....

Kanon väder idag! Och jag får skämmas att jag varit inomhus!:( 
Iallafall halva dagen. Sen åkte jag och Astrid ut till hyllinge:) satt ute och åt lunch med mamma och pappa. Så lite sol har jag fått, dock ingen färg.
Kl 16 var det jobb.

Imorgon blir det stranden med Mamma:) Kan behövas lite avkoppling .. Astrid följer också med. Hon är den bästa medicinen när man är nere:)



Min fina mormor har somnat in...
Jag hoppas hon har vackra drömmar

Blir så ledsen när jag tänker på hur mycket hon missar, för jag vet att hon såg framemot att bli gammelmormor.
Men jag vet att hon sitter och njuter utanför husvagnen med morfar bredvid sig, och det är precis så som det ska vara..♥

Ny vecka

Vecka 22
 

Barnet:

Känseln

Ditt barn ser nu ut som en nyfödd i miniatyr. Barnets känselorgan utvecklas och mognar för varje dag som går, och hjärnan och nervändarna är nu tillräckligt mogna för att barnet ska känna beröring.

Om man gör ett ultraljud i den här veckan kan man se hur barnet rör vid fostersäcken och vid sitt eget ansikte samt hur det sträcker ut händerna och griper tag i navelsträngen. De är redan små utforskare.

Man kan se läpparna tydligt. Barnets fortplantingssystem fortsätter att utvecklas.

Mamman:

Varmt och svettigt

Känner du dig varmare och svettas mer än vanligt? Som så många andra av kroppens organ blir sköldkörteln mer aktiv när du är gravid. Det kan innebära att du känner dig varmare.

Trots det tycker många kvinnor att det är rätt roligt att vara gravid nu. Du kan fortfarande böja dig och sitta bekvämt, det ska inte vara några problem med att gå och morgonillamåendet har vanligtvis gått över. Du mår förmodligen ganska bra


Jag mår toppen! Eftersom jag inte haft illamående så finns det inget att klaga på. Det "enda" jag märkt är att jag blir anfådd hur lätt som helst, bara trapporna hem gör mig helt slut! haha och hormonerna förståss.. dom är inte att leka med! Jag blir ledsen för allt och inget! Men det hör väl till.


måndag

Idag var jag uppe med tuppen! Kvart över åtta!!
Eftersom jag alltid är kissnödig när jag vaknar var det bara att klä sig och springa ner till ica! Toapappret va slut!! Inte ens en liten servett hade vi hemma! Men ica va stängt så det var bara att knipa ihop och vänta på att klockan skulle bli nio..paniik!
Bra start på dagen! :)

Och det är ju strandväder idag. Men det verkar inte som om någon är ledig mer än jag. Och jag åker inte ner själv..det känns lite ensamt:(
Så det blir nog till att färga håret och sen åka ut till Hyllinge och mamma!

Eftersom jag endå var och handlade i morse passade jag på att köpa lite god frukost!




torsdag

Idag var jag ledig från jobb! Hur skönt som helst med tanke på vädret!

Började dagen med en långpromenad med Astrid. Väl hemma var det dax att storstäda lägenheten. Astrid gjorde allt för att jag skulle misslyckas. Hon jagade dammsugaren, åkte på golvmoppen och gjorde nya tassavtryck på mitt nytorkade golv.
Josse kom och vi gick och handlade, var nog borta i högst tio minuter. När vi kom tillbaka hade Astrid bajsat en hög i vardagsrummet och en i köket. Som om inte det räckte hade hon trampat i det och gjort bajsavtryck i köket. Äckligt! Så inom loppet av fyra timmar hade hon bajsat lika mycket som hon vanligtvis gör på en hel vecka!

Jag och josse bakade en super god kaka som jag ska ha med till Mamma och Pappa imorgon.
 Sen åkte vi ner på gröningen och gick en sväng, josse åt glass, Astrid fick en skål vatten och vi satt bara och njöt i solen. Göttans!!

Imorgon är det äntligen midsommar! Det ska firas i Hyllinge hos mor och far! Såklart blir det parken på eftermiddagen. Och kvällen blir det god mat hos Mamma och Pappa. Johan, Emma och Valle kommer också!

Ser framemot morgondagen!

kvällshungrig



Ikväll var jag jätte sugen på chips, massa chips och lök dipp!

Men istället blev det en majskolv med smör och salt! super gott och lite nyttigare:)



himma igen!

Då var vi hemma efter vår utflykt!
Hah Pappa hade läst i tidninen om en "vandringsled" på ca 1 km över en våtmark. Där skulle finnas broar och vara utmärkt med pinnar så man kunde följa.
Vilket skämt! Våtmark var det, men det va alldeles igenvuxet av bl.a brännässlor och en meter högt gräs. Jag fick panik av alla nässlor så jag Astrid och Hampe vände efter ca 5 meter. Mamma, Pappa och Elliott fortsatte. Efter ungefär 4,5 minuter kom dom ut tre meter bredvid "ingången". De hade gåttt hela rundan. Fanns dock inga broar men någon hade varit snäll och lagt ut garderobsdörrar istället:)

Vi åkte upp till skogen och gick runt dammen och en runda i skogen. Det va mycket bättre!
Hemma hos mamma och pappa blev det jordgubbar med grädde och glass! mums!

Jag glömde ta bilder ute i våtmarken (skyller på chocken efter nässlorna) men lite från skogen blev det.
Och idag va Astrid för feg för att bada, Elliott var orädd så han tog ett dopp.

Vi avslutade dagen i bjuv hos Hampes föräldrar.

Sammanfattning av dagen: underbar!

Och dagens bilder:




:)

Tänk att detta bara är någon månad sen..

140 dagar kvar!!

Idag blir det lite utflykt till hyllinge. Pappa snackade nått om några broar man kunde gå på ! haha så det ska vi göra idag. Astrid giller ju sånt så. Får ta med kameran så jag har lite bildbevis för det låter ju spännande med broar?!


Igår var jag hemma hos mamma och pappa på kvällen. Mamma var inte hemma men jag och pappa kollade fotboll och åt räkor! mums! Får nog erkänna att vi såg lite bröllop också.
Johan och Emma var förbi och lämnade Valle så det var huset fullt med hundar:) Snacka om stimmigt! Vid 22 tiden åkte jag hemmåt med en deckad hund!

Idag är det dessutom 140 dagar kvar tills plutten kikar ut!


suck..

Idag vill jag ha
red bull
brie ost
nya converse
cocosglass
sommar
fruktsallad
godis
en miljon på banken
ett glas vin
roys skaldjurstallrik
campingsemester
pannkakor med fruktansvärt mycket grädde
aladdin choklad
citron
trädgård
blommor i köksfönstret
ett hus


mest ätbart men faan vad jag är hungriiiiiig


måndag

Måste bara lägga in en rolig bild på Astrid. Hon somnar ibland innan hon lagt sig ner:)


  och en magbild v. 19+ 0 .
Det blir inte så bra bilder eftersom det är så svårt att ta bild på sig själv, armen räcker inte till. Och vi har ju ingen helspegel. 



Dagen har varit lugn. Jobbade 15-20. Har inte gjort något vettigt alls annars.


lite bilder

Här kommer lite bilder från semestern. Har inte så många med dessa får räcka!

1 Min efterlängtade strawberry daiquire (hur stavas?)
2 på restaurang den första kvällen tror jag det va
3 Min smarriga glass efterrätt!
4 Jag och mitt hjärta!
5 Hampes tatuering :P
6 utsikt från balkongen





Och i söndags var vi ju på stranden med hundarna. Jag,Hampe och Astrid. Johan och Valle och Anna töserna och Bella. Hundarna fick springa löst och det älskade dom! Fick koppla dom för säkerhets skull när det kom andra vovvar:)



Lyckans dag

Imorse började vi dagen med ultraljud.
Vilken lycka att få se sin bebis i magen!! Helt undebart! Fick med oss jättefina bilder i 3D. Och även om jag alltid har tyckt att så små bebisar/foster är lite äckliga så tyckte jag att min var det sötaste jag nånsin sett. Men det är väl inte så konstigt att man tycker det... det är ju faktist 190 gram kärlek:)

Imorgon ska jag be pappa scanna in bilderna så jag kan lägga upp dom här:)

och ja.. semester bilderna ska oxå upp.. snart


Imorgon hade det suttit fint med frukost på sängen. Men o andra sidan vilka dagar passar inte för det?




hemma igen!

Såja, då var man hemma igen!

En veckas semester var välbehövligt! och fyfan vad varmt vi haft. 30 grader som minst:)
Skönt att komma hem till värme också!

Har längtat så himla mycket efter Astrid, så vi hämtade henne inatt vid 3 när vi kommit hem. Pluttisen:)

Hade dock en mardröms flygresa hem. Usch!!! Jag som inte alls gillar att flyga. Tyckte det var riktigt obehagligt:(
Först snackade de om att det var något tektniskt fel för det var nån varningslampa som börjat lysa. Vi skulle nödlanda på närmsta flygplats..
De hittade inte vad som var fel men ändrade sig till att det var en konstig lukt i cabinen. Jag fick panik!! Vi nödlandade inte utan flög ända till Köpenhamn. Mina fötter har aldrig trivts bättre på marken än vad dom gjorde igårkväll.

Lite bilder från veckan kommer upp under helgen :) Inte idag för jag ska jobba:) Sen blir det grill hemma hos pappa:)

Och! Håller tummarna för mamma som tävlar idag!


RSS 2.0