tisdag

Tack Ann! Nu ska jag klicka hem en massa! :) har dessutom lagt upp deras reklam här bredvid så jag får 10% :) yeeey! Hoppas bara det funkar :)

Finns tomten?

Har precis hittat superfina överkast som jag VILL ha! Från Gripsholm. Och det bästa med allt är att det finns likadant till barnsängen. Åh!! jag hade kunnat göra vad som helst för att få dom!! vill ha vill ha VIILL HAA! Säkert svinyra.. :(
Här hittade jag det.

fin dag

Magen full med prinskorvar! Köttbullarna var tyvärr en besvikelse!
Dagen har varit perfekt, hur mysig som helst.
Efter julbordet åkte vi hem och hämtade Astrid sen hem till Emma och Johan. Där drack vi glögg och gick promenad med hundarna. Älskar snön och det gjorde minsann Valle och Astrid oxå!

Och dagens bilder:





När vi kommer hem har Astrid alltid brått upp för trapporna. När Hon är på vår våning stannar hon alltid och kikar ner efter oss! Sött!!

söndag

Nu packar vi ihop oss och åker ner mot stan. Eftermiddagen spenderas med familjen på båtarna :) har med kameran så jag ska fota köttbullarna åt er :)
Ha en bra dag!

mm..

Sitter och fantiserar om köttbullar och prinskorvar!! Är så hungrig!
Och vi ska ju på julbord imorgon så jag sitter och drömmer lite :) Jag ska äta tjugo köttbullar..miinst!

Har krängt choklad ikväll, så jag kommer väl ha en skrikig bebis imorgon :/
Men man kan ju heller inte hålla på o sjåpa sig. Jag tycker man kan äta vad man vill ändå. Så länge man inte dricker alkohol eller röker. Dessutom är choklad gott! Men fråga mig igen imorgon :)


Friday it is!

Idag fick jag och Iris sovmorgon!
Hampe var uppe med tuppen och tvättade och nu har han kört för att byta däck på bilen. Han är duktig min Hampe!
Sista dagen innan helgen och jag längtar redan till ikväll när han slutar jobba.
Josse kommer och håller oss sällskap och kollar Idol ikväll:D Så det får bli en runda till Hemmakväll när hon kommer. Ingen fredag uten gotte! Eller hur?

grisar

Idag skulle vi på besiktingen av vå nya lägenhet. Vi ville vara med på den eftersom dom som bott i lägenheten var riktiga sluskar! Där var så mycket skit och röra när vi var på visning så man kunde knappt se golvet.

Så vi åkte ut och såg att lägenheten inte ens var tömd! Ännu mindre städad...
Gaahhh!! jävla människor!
Vi stod och väntade med besiktingsmannen som var mycket argare än vi! Dom dök inte ens upp till sin egen besiktning..som dom själv bokat tid för.

Så nu får dom först och främst straffavgift för den bokade tiden sen får vi se om den är tömd och städad nästa vecka..
Om inte så kommer ett städbolag och fixar det så där är tipp topp tills vi flyttar in :) Jag hoppas ju på det! Tror inte att dom människorna är kapabla till att städa..så grisigt som dom bodde.


kvällen i kort

Jag och Mina hjärtan var ute på en promenad. Glömde kameran så det fick bli en bild i hallen när vi kommit in istället!
Det ser dessutom ut som om det snöat i vår hall. Men det är Astrid som bitit sönder tidningen skorna stod på :) Buse!



Jag bär numer mitt hjärta utanför kroppen..


Astrid synar sitt verk...

Och Irisen deckade med armana i vädret..

Min och Iris vecka stämmer ganska bra med denna sången :)


kväll.

Sitter och rullar tummarna och väntar på att Hampe ska sluta jobb. Samma visa varje kväll :)
Var nyss ute i snön med Astrid och Iris :) hur mysigt som helst fast skönt att komma in i värmen igen.

När Hampe kommer ska jag pussa ihjäl honom! eller nä..inte ihjäl. Fast en puss ska han bannemä ha!

färdig färgad

Nu har mamma precis åkt hem. Vi har färgat håret idag! Jag gjorde slingor på henne och färgade utväxten på mig:) Sitter fortfarande med handduken i håret, så vi får väl se hur det blev..Mamma blev iallafall fin :)
Jag brukar köpa min hårfärg på bellbox, använder goldwell som jag sen blandar.6B och 5N heter dom. Ett paket kostar 150 och det är ganska överkomligt!

Nu ska jag äta lite kvällsmat och njuta av resten av dagen!

24 nov!

Hurra till mig själv som fyller år idag!! :D

adhd-hund

Äntligen har Astrid somnat! Hon har varit helt galen ikväll.
Grannen Sussi kom över på lite skitsnack och som vanligt när hon kommer får Astrid adhd! Hon till och med bajsade i köket..vilket inte hänt på evigheter! men hon blev väl lite over excited.Nu sussar hon sött iallafall!

Idag fyller Iris 4 veckor :)

Inatt sov Iris nästan i sing egen säng :) Tog upp henne när hon skulle ha mat sen somnade hon i vår säng. Mycket mysigare!
Dagens funderingar handlar om Iris hals. Den syns inte och där inne i vecken gömmer sig allt möjligt! ueehh! Man får lixom bläddra sig fram när man tvättar henne.

I övrigt har vi inga som helst planer idag. Skitväder ute oxå! Hampe åker till jobb snart så vi får väl mysa ner oss i soffan och kolla tv i eftermiddag.

Imorgon kommer mamma hit. Jag ska slinga håret på henne och färga mitt eget :) Skönt att bli av med utväxten!
Får se ifall jag klipper mig denna månaden:) hade varit skönt! Men vi får se...



Dagens mysbild!


Syskonkärlek..:)

long time no see

Har helt glömt att uppdatera här! Skärpning!

Vi var ju som sagt på 80-års kalas hos Inga i lördags. Smörgåstårta och budapestlängd! MUMS!
Och av Inga fick vi en söt body till Iris.

födelsedagsbarnet och Iris


På kvällen var vi hos Hampes farmor och farfar och åt middag med hela familjen. Supergott!

Iris hos gammelfarmor

Iris farmor :)

Iris farfar :)

torsdag

Sitter och väntar på att Hampe ska komma hem från jobb. Middan är i ugnen så han kan gott skynda sig ;)
Sen har vi helg! Jag har iochförsig helg hela veckan... :)

Helgen är redan fullbokad med bl.a. 80 års kalas, middag hos hampes släkt...Julskyltning på Råå kanske? :)

Har så mycket julkänslor i år :) Och nästa helg är det julbord på båtarna med familjen, MUMS!

Ändrade planer

Det blev ingen solning när Hampe kommit från jobb. Istället gick vi en runda i pålsjö. Och jag kan ju konstatera att vi har en hund som inte gillar skogen. Iallafall inte vattenpölarna och de blöta löven som finns där. Astrid gjorde så gott hon kunde för att slippa trampa i blött. haha såg ganska roligt ut !

Min förlossning

För er som är nyfikna tänkte jag berätta hur förlossingen gick.


Natten mellan söndag 24/10 och måndag 25/10 vaknade jag kl 02.00 för att gå på toa och när jag reste mig upp rann vattnet ner för benen på mig. Jag hann tänka "NEJ jag kissade på mig" innan jag fattade att det var vattnet som gick. Väckte Hampe, vilket tog sin lilla tid eftersom han sover GANSKA djupt! Han blev mega stissig! Jag var fortfarande osäker på om det verkligen var vattnet som gått eftersom jag hört att det bara forsar ur en. Det gjorde det inte på mig, det kom ungefär två dl vatten sen inte mer.

Ringde för säkerhetskull in till förlossningen och jag fick en tid morgonen därpå kl 10 för kontroll.
Jag hade kommit överrens med mamma om att hon också skulle vara med på förlossningen så jag ringde henne och sa att det var nära.
Morgonen därpå gick Hampe och jobbade som vanligt. Tror han var borta en halvtimme innan jag ringde och bad honom komma hem igen.


Kl 10 åkte vi in till sjukhuset för kontroll, pappa körde oss in :)
Fick CTG som kollade hjärtat på bebisen och mina värkar (som var obefintliga vid tillfället).
Eftersom jag inte hade några som helst värkar fick vi åka hem. Ny kontrolltid morgonen därpå igen.
Kände ingenting under dagen men frammåt kvällen började jag få små mini värkar som jag tyckte gjorde ont,lyckligt ovetandes om hur en riktig värk kändes.


När jag tyckte att jag hade ungefär 4 min mellan mina "småvärkar" ringde jag in till förlossningen för att höra vad dom tyckte.
Hon sa att om jag kände att jag kunde gå och lägga mig och sova så skulle jag göra det.  Gick och la mig vid 12 och när jag lagt mig blev det bara värre. Kl 01.00 klarade jag inte mer och vi åkte in. Ringde mamma och pappa som körde in och mötte upp oss, Mamma skulle ju vara med och pappa skulle passa Astrid.
Väl inne på sjukhuset fick jag CTG igen och dom kollade hur mycket öppen jag var, 2 cm. Eftersom där fanns rum ledigt fick vi ändå stanna men hon sa att det skulle nog ta sin lilla tid. Så vi kom fram till att mamma skulle åka hem till oss och sova så skulle vi ringa när det var dax.

Vi fick ett rum med varsin säng. Jag hade fortfarande CTG inkopplat.
Vi försökte somna, Hampe lyckades. Jag somnade säkert också mellan värkarna men det kändes som att jag hade värkar hela tiden!
Frammåt tre fyra hade jag så ont att jag inte visste var jag skulle bli av. När värkarna kom trodde jag att jag skulle svimma. Försökte få liv i Hampe men hade inte kraft att skrika så högt, han sover som sagt ganska djupt! :) Han vaknade såklart av mitt kraxande ändå och gav mig vatten och hjälpte mig in på toaletten. Där satt jag och hängde över handikapräcket i säkert en timme.Somnade nog också!

Sen tyckte jag att de fick räcka. Ringde på klockan och en sköterska kom in och sa att allt var som det skulle och att hon skulle komma tillbaka om 15 minuter. 15 minuter blev en halvtimme och efter  trekvart ringde jag igen och då kom en annan sköterska. Hon var världens bästa! Vid det här laget hade jag så ont så jag minns inte så mycket. Jag vet att jag bad om att få göra kejsarsnitt och söta sköterskan bara log och höll med mig om allt jag sa. haha Jag visste ju att hon bara gjorde det för att lugna mig och det hjälpte! Hon sa precis det man vill höra!
Hon gav mig lustgas och det är nog det bästa jag varit med om!

Helt plötsligt står en annan kvinna och säger något till mig. Jag minns bara att jag såg hennes läppar röra sig men jag hörde inte vad hon sa. Hon ruskade i mig och frågade om jag förstod vad hon sa. Jag bara skakade på huvudet. " Din bebis vill komma ut nu. Du är helt öppen"  Shit redan tänkte jag. Där fick jag nya krafter! Som från ingenstans. kl 05.00 började mina krystvärkar.
Lustgasen höll jag hårt som sören!
Tror jag hade runt tio krystvärkar innan hon kom ut. Så det gick ganska fort! Hann inte ens ringa mamma .

Krystvärkarna gjorde inte lika ont, klart att det gjorde ont som faaan men inte lika mycket som dom vanliga värkarna.
Hampe satt och höll mig i handen hela tiden! Måste varit jobbigare att sitta bredvid o inte kunna göra något, och dessutom behöva lyssna på när jag gallskrek!
Hon kikade ut kl 05.30!Min lilla loppa. Hampe klippte navelsträngen och hon fick ligga på mitt bröst och mysa medans jag blev sydd. Jag gick tydligen sönder lite men det var inget som kändes, som tur är!
Vi låg och mös alla tre hur länge som helst och den känslan man hade inom sig är helt obeskrivlig! Vi var världens lyckligaste föräldrar till den sötaste lilla flickan♥


dagens bild

Tänk att Valle var så liten!

tisdag

Så då var morgonproceduren avklarad. Kanske skulle äta lite frukost nu?

Idag när Hampe kommer hem ska jag försöka springa ner och sola, känner mig som ett spöke!
Sen är e väl hög tid att färga utväxten!! Färgen ligger ju i skåpet och väntar..

kvällsmys



Ny vecka!

Måndag igen! Vi har haft en helt makalöst bra helg!
I Lördags var vi ute i Hyllinge hos mamma och pappa. Där hade vi riktigt julmys med glögg och lussehundsbakning :)
Och på kvällen skålade vi för Iris och välkomnade henne i familjen :) Pappa fick fin wiskey av mig och hampe för nått år sedan, som han sparat till vi skulle ha barn. Tanken var att vi skulle skåla med den på bb men eftersom vi hamna på efterkoll på stängd avdelning så gick det inte. Så vi firade i lördags istället!




Och igår, söndag, firade vi fars-dag! Först hos mamma och pappa sen hos Hampes föräldrar i bjuv!

HURRA HURRA!

Idag är ingen vanlig dag för det är Astrids födelsedag! Hurra hurra HURRA!
Min lilla pluttis bli 1 år idag :) och det firas hela dagen med hundgodisar och tuggben :)
!

sjukstuga..

Då var det min tur..eller otur att bli sjuk. Jag som aldrig brukar bli sjuk... usch! hoppas bara att lillfisen slipper. Fast hon nyser rätt mycket redan :/ o andra sidan så är det dom sötaste små nysningarna jag nånsin hört 

vill ha..

Har hittat massor jag vill köpa på jysk! Mest till sovrummet, bl.a. nya täcke, sängbord och påslakan. Dom har dessutom erbjudande på en massa grejer!
Så nu vill jag bara flytta och komma i ordning!




kväll..

Nu ligger hela familjen nerbäddade på soffan, mys! Extra mysigt när regnet smattrar utanför :)

Äntligen fredag

Hemma efter ett besök på bvc!
Såklart skulle det ösregna när vi var ute! hade Iris i bärselen och gick först promenad med Astrid, som förövrigt hatar att vara ute i regnet. Efter rundan med Astrid va jag genomblöt, men det var bara att  bege sig mot bvc oxå! Iris var iallafall väl inpackad under min jacka så hon var snustorr när vi kom fram.
Hon väger nu 3760 g vilket är 400g mer sedan förra fredagen:) tjockamollan...

Nu väntar vi på att Hampe ska komma hem från jobb! Sen får vi lite besök av Iris gammelfarmor och gammelfarfar.
Och ikväll blir det fredagsmys

torsdag

SÅ! Nu är det fastställt att Hampe är pappa till Iris. Ingen återvändo! ;)
Fick frågan om Hampe var "närvarande vid tillverkningen av Iris". Vad svarar man på det?  "Nä jag fixade det på egen hand.."
men men  Nu är det intygat iaf!

På vägen hem svängde vi in om bjuv och hälsade på Hampes mormor:) fikade lite! Anne, Hampes moster och lilla Zelda kom också föbi en sväng.

Och nu står middan i ugnen! Kyckling och rostade rotfrukter :)

dagen..

Denna dagen har bara flugit förbi!
Gick en sväng till apoteket innan och fy vad kallt det var! Mysigt att vintern är på väg :)

Imorgon ska vi till nått ställe i Åstorp för att göra faderskapsintyg.  Annars inga planer alls faktist. Gyllene tillfälle för lussekatter kanske? Måste iallafall baka det innan söndag, fars dag! Och de måse vi ju fira nu :)
Fast jag tänkte döpa om dom till lussehundar för Astrids skull, vi gillar ju inte ens katter.


20101109

Imorgon är det den 10 november vilket innebär att vi flyttar SNART! Man kanske ska börja packa? Jag inbillar mig att vi inte har så mycket grejer men jag har säkert fel.
Ska bli skönt att komma utanför stan men samtidigt lite läskigt. Tänk om det inte känns som hemma? men det blir säkert bra..




Nu är middagen i magen och vi har varit ute på en promenad (man kan ju inte vara mammaledig utan att gå på promenad!) OCH  för er information så är jag 2 kg ifrån att väga så mycket som innan graviditeten. GOOD FOR ME!
Nu ska vi snart sätta igång den nya beck filmen!

Dagens mysbild!


kärlek♥

söndagen!

Gårdagen ute i Hyllinge var hur bra som helst! Riktigt mysig!
Fick äntligen använda bärselen! Iris slockade direkt i den:) Vi gick en härlig promenad runt dammen med mormor och Astrid, lite lerigt men solen sken på oss!

Hemma hos mormor och morfar åt vi lasagne och äppelkaka,smarrigt! Astrid fick grisöra och liiite glass :)
Resten av kvällen gick åt till mys i soffan.

today

Nu bär det av mot Hyllinge! och mammas lasagne... MUUUUUMS!

x(

ÅHH!!! skulle steka falukorv till middag men det blev bara söndrig röra!!  den typ fastna i stekpannan och smula sönder. cpkorv! hur kan man misslyckas?  Bara för man ska snåla och köpa euroshopper som är 4 kr billigare! Får väl skylla mig själv kanske.
Så nu blir det mackor till middag :(

20101106

Lördag! Och idag gör vi inte många knop! Är helt seg.
Mamma var nyss här. Tur Mammor finns! Hon fick hjälpa mig med Iris navel. Jag är så himla känslig för allt sånt. Känner mig illamående och svimfärdig nästan. Usch. Jag som ville bli ambulanssjukvårdare..tur jag kom på andra tankar :)

Astrid fick följa med ut till Hyllinge, gossingen! Hon ska sova där till imorgon :) Hon älskar ju att vara där. Så imorgon när Hampe ska jobba kör jag och Iris ut oxå. Förhoppningsvis är det uppehållsväder så att vi kan gå en runda i skogen.


Av Johan och Emma fick vi den här boken, som jag blev jätteglad för!  Vet att min Mamma skrev sån här bok när jag var liten och den är så fin att läsa i nu:) Så igår började jag fylla i lite grann, mysigt:) Visst är den fin!


<3

Sitter och kikar lite på nätet.  Hittar hur mkt som helst som jag vill köpa! Nu när magen är borta skulle det vara skönt att fylla på i garderoben lite. MEN det får vänta ett litet tag, tills bilen är fixad och tills försäkringskassan behagar betala ut lite kosing.
För tillfället ser shoppingen mest ut såhär



Iris fick bada för andra gången idag. Inte så poppis! Men hon fick en fin mohawk frisse iaf:D

Välkommna!

Tänkte hälsa alla nya läsare välkomna! Många nya och det gillas! :D

Regn...


God morgon!

Onsdag idag!
Sitter och väntar på att Hampe ska komma hem från ett möte på jobb. Hoppas han kommer snart så vi kan äta frukost!

Igår somna jag på soffan runt 23. haha helt sjukt. Jag och Hampe skulle kolla en filmtrailer så vi satte oss i soffan och jag minns inte ens  första scenen för jag somnade. snacka om att decka.

Idag ska vi iaf ut och handla bärselen. Hoppas bara vi väljer rätt. Rena djungeln att handla bebisgrejer. Så är det någon som har nån erfarenhet kring bärselar så hojta till!!




Igår somnade vår älskade Elliott in. Snällare hund får man leta efter.Känns som att det var igår vi hämtade hem honom. När Han satt i soffan och trodde tungan skulle räcka till tårtan på bordet..
Nu springer han omkring på himlens skogar och jagar kaniner.Saknar honom redan..♥

så blev det kvällen

Det blev inget babyland idag. Orkade helt enkelt inte. Vi tar det imorgon istället :) Och kanske åker vi in om och säger hej på jobb, beror på om Iris vill :) Saknar dom faktist redan..

Har ätit fruktansvärt god middag idag! Gjord av moi! Pasta med bacon broccoli röra. Mega gott men det ser ut som pasta med spya typ


Och det kom ett blommogram till mig idag :D Hur kul e inte det att få? Jättefina blommor fick vi av Malin och Marcus mina arbetsgivare ;) TACK!

Nu är det soffmys på schemat!

20101102

1 vecka har gått sen Iris kikade ut! Var ju bara tvungen att sjunga en truddelutt för henne i morse...det e ju trots allt lite födelsedag. Halv 11 fick jag äntligen upp ögonen på henne :)

Har fått i oss frukost i sällskap av pappa (morfar). 
Och idag ska vi ut på babyland eller babyproffsen och köpa en sån här

Det funkar inte så bra att asa vagnen upp och ner varje gång man ska ut med Astrid. speciellt inte när Hampe börjar jobba och jag ska klara det själv. Då blir nog en sån här toppen!

Annars inga planer idag..eller jo! Jag ska leta upp lite julmusik tänkte jag. Det är hög tid för det nu:)
Lussebullar hade oxå vatt gott men det får nog vänta någon vecka till..

20101101

Idag är det Måndag och det är inte klokt vad dagarna flyger förbi.Man lever i sin lilla lyckobubbla! Och imorgon bitti är vår lilla loppa en vecka gammal ♥


Idag var vi iaf uppe i tid (10) . Vi åkte ner i stan för lite ärende, apoteket och banken. Men fyfan vilken kö det var på swedbank!! vi hade ca 40 st före oss och det går ju inte precis undan. Irisen blev lite ledsen när hon såg hur många det var före oss så vi åkte ut till banken i bjuv istället. Där va inget folk alls så det va skönt :)

Såhär snäll va hon första åkturen i bilen


När vi kom hem kom farmor och gammelmormor och ville ha lite Irismys. Det blev lite fika och det e ju alltid trevligt.

Tänkte slänga mig på soffan och kolla lite Tv nu. Astrid verkar vara på myshumör så man får passa på :)


RSS 2.0